wtorek, 21 sierpnia 2012

Karkówka pieczona w przyprawach




1,5  kg karkówki z tłuszczem na górze

dobrze natarłam


solą morską

natką pietruszki
kurkumą  kminkiem  pierzem cayenne
imbirem
a do dziur włożyłam pokrojone ząbki czosnku


Następnie zawinęłam go w folie przezroczystą i odstawiłam do lodówki na 12 godzin

po tych 12 godzinach


Nagrzałam piekarnik do 200 stopni

włożyłam do  foli-torebki do pieczenia  

Torebkę do pieczenia warto położyć na  blaszce , bo czasem płyn może wycieknąć


Piekłam 40 minut w temp 200 stopni

i 1 godz w tem 140 stopni

Jest pyszna , smaczna i soczysta 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń