sobota, 24 sierpnia 2013

Suflet z jajek i szynki


  • Olej w spray 
  • 2 jajka
  • 110 g  chudego szynki
  • 2-3 szt szczypiorku
  • 8 liści bazylii lub pietruszki
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki drobno startego parmezanu (opcjonalnie)



  1. Rozgrzac piekarnik do 200 ° C 
  2. Lekko spryskać  olejem cztery  żaroodporne  naczynka 
  3. W  misce ubić żółtka, aż będą jasne i puszyste.
  4. Wymieszać z posiekaną szynką i ziołami.
  5. Przyprawić dobrze.
  6. W osobnej misce ubić w miarę na sztywno pianę z białek i przełożyć ją  do mikstury z  szynką.
  7. Wymieszać. Miksturę przełożyć do 4 naczynek.
  8. Posypac  parmezanem, jeśli używasz, i umieścić w piecu i piec przez 12-15 minut, aż sie zezłoci :)
  9. Wyjąć z piekarnika i od razu podawac

Syns per serving (without Parmesan) 
Original: Free
Green: 2 
Syns per serving (with Parmesan) 
Original: 1
Green: 3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń