piątek, 30 czerwca 2017

cieciorka po bretońsku

Przepis na szybko 

Cieciorke namoczyć na noc. 
Na następny dzień razem z wodą wlać do garnka można dolać trochę wody zimnej. 
Dodać pokrojony dwie marchewki jedna pietruszka kawałek selera oraz boczek pokrojony w drobną kostkę i kiełbasę również pokrojoną w drobną kostkę. Dodać zdrową kostkę rosołową i przyprawy listek laurowy ziele angielskie papryka czosnek majeranek kolendra cząber kminek gorczyca. Gotować w szybkowarze 30 minut aż zacznie szybkowar syczeć. Albo około 45,50 minut normalnym garnku aż cieciorka będzie miękka i smaczna. 
Dodać 3 -5 łyżek przecieru pomidorowego wymieszać i zagotować
Wyjątkowo smaczne danie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Brzmi smakowicie ? napisz coś o tym :

Łączna liczba wyświetleń